Вінниця
19.03.2024
1.08° C
Вгору

На стихійних ринках Вінниці перевіряють продавців грибів на порушення

 

У Вінниці проведуть посилені рейди на 7-ми ринках міста, де продають гриби. Адже зараз почався саме сезон грибів, і щоб убезпечити вінничан від отруєнь, радять не робити покупки на стихійних ринках. А також у встановлених торговельних точках необхідно вимагати у продавця довідку ветеринарно-санітарної експертизи.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

Грибний сезон розпочався, а разом із збором дикорослих грибів з’являється ризик отруєння ними. На сьогодні у Вінниці зареєстрований один факт отруєння грибами. А в 2020 році таких випадків було 33, 40 людей постраждали.

Представники Держпродспроживслужби спільно з представниками КП «Муніципальна варта» контролюють продаж грибів у встановлених торговельних точках, у разі виявлення порушень, гриби вилучають, а порушників штрафують.

«Основною причиною грибних отруєнь є невміння розпізнавати їстівні та отруйні гриби. Тому застерігаємо: ніколи не збирайте тих грибів, яких не знаєте; зібрані гриби ще раз ретельно перевірте. Якщо гриб викликає хоч найменший сумнів, краще його викинути. Не можна пробувати сирі гриби на смак, вони підлягають кулінарній обробці в день збирання. Не можна збирати гриби біля автотрас, сміттєзвалищ, звалищ відходів хімічної промисловості. 

Не можна купувати гриби у невстановлених для цього місцях, адже вони не пройшли відповідної експертизи. Консервовані гриби домашнього приготування заборонено продавати», – каже начальниця Вінницького міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Ірина Односталко.

Купувати гриби необхідно тільки на офіційних ринках і обов’язково вимагати у продавця відповідну довідку, де зазначено, що ця продукція допускається до реалізації.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin