Вінниця
18.04.2024
5.37° C
Вгору

У Вінниці знайшли у землі рештки людських кісток

У Вінниці під час прокладання кабелю відкопали рештки людських черепів та кісток. Працівники “Обленерго” рили котлован біля “Книжки” і в землі побачили щось схоже на кістки. Про це розповів Суспільному виконроб Олег Жмурко. Роботи припинили, останки зібрали.

За словами директора Центру історії Вінниці Олександра Федоришена, на цій території з кінця 18 століття було православне кладовище. Воно діяло до 70-их років минулого століття. Додає, знахідка у котловані не схожа на індивідуальне захоронення, характерне для цвинтаря. Воно більше нагадує масове. Припускає, це може бути поховання 20 століття. Але у Вінниці, додає, немає спеціалістів, які могли б це дослідити. Потрібно залучити працівників із Меморіально-пошукового центру “Доля”.


Котлован копали, щоб контролювати буріння свердловини під кабель, розповідає Олег Жмурко. Для роботи потрібна вода. Вона збирається в котловані і може його замулити. Тоді буде важче знайти кістки, каже Федоришен. Тому робітників попросили частіше відкачувати воду. Чи можуть бути у котловані, окрім кісток, залишки одягу, взуття чи інші речі, які б допомогли встановити, хто ж там похований, сказати важко, каже Федоришен.

“Питання не в тому, що не збереглося. Ця ділянка мала. Треба пошуковців”, — розповідає Олександр Федоришен.
Поки ж кістки та рештки черепів забрали на зберігання у міський Комбінат комунальних підприємств.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin