Вінниця
16.04.2024
12.12° C
Вгору

На двох вінницьких пляжах заборонили купатися

Вінницькі пляжі “Гонти” та “Хімік” не пройшли перевірку якості води на відповідність санітарним вимогам. Держпродспоживслужба забороняє купатися. Водночас “Центральний” пляж та вода у Вишенському озері признана допустимою за санітарними нормами.

Фахівці Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області спільно з представником Вінницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби відібірали проби води з водойм у місцях купання людей на території м. Вінниця.

Про це зазначають на сайті Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

За результатами лабораторних досліджень, проведених фахівцями Вінницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, встановлено, що якість води річки Південний Буг на пляжі “Центральний” та Вишенського озера відповідає санітарним вимогам по мікробіологічним та фізико-хімічним показникам.

На пляжі “Гонти” якість води не відповідає санітарним вимогам по мікробіологічним показникам – вміст лактозопозитивних кишкових паличок становить 15000 КУО в куб.дм, при нормі не більше 5000 КУО в куб.дм., вміст кишкової палички становить 3500 КУО в куб.дм, при нормі не більше 1000 КУО в куб.дм.

На пляжі “Хімік” якість води також не відповідає санітарним вимогам по мікробіологічним показникам – вміст лактозопозитивних кишкових паличок становить 46000 КУО в куб.дм, при нормі не більше 5000 КУО в куб.дм., вміст кишкової палички становить 1500 КУО в куб.дм, при нормі не більше 1000 КУО в куб.дм.

Враховуючи викладене, з метою недопущення виникнення інфекційних захворювань та погіршення стану здоров’я населення, купатись на пляжах “Гонти” та “Хімік” не дозволяється.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin