Вінниця
19.04.2024
4.96° C
Вгору

Померла вінничанка з синдромом передчасного старіння

У Вінниці сьогодні, 1 липня, сповістили про смерть дівчинки Ірини Химич з синдром передчасного старіння. Це надзвичайно рідкісна хвороба, яка виражається у передчасному старінні організму.

Вінничанка Іринка Химич мала рідкісну хворобу – синдром передчасного старіння Гетчінсона-Гілфорда. Ми неодноразово писали про неї, її лікування в Україні, про запропоноване американськими лікарями експериментальне лікування, а також про те, як вінничани підтримували дівчинку у її боротьбі з хворобою. В 2019 році у Києві влаштували аукціон картин Іринки, для того, щоб зібрати кошти на її лікування. Про це повідомляє видання Vежа.

Дівчинку неодноразово підтримували в ході благодійних акцій. Наприклад, нещодавно львівське інклюзивне ательє Lady Di випустило хустину “Фламінго”, яке створене на основі малюнків Ірини. Окрім цього, вінницька активістка та подруга сім’ї Химич Оксана Мельник (Крилова) в знак солідарності з Іринкою постійно голила голову налисо, так само, як і її дві дочки.

Як ідеться на сайті організації, яка досліджує хворобу та шукає шляхи її лікування, прогерія – рідкісна, смертельна хвороба “швидкого старіння”. Без спеціального лікування усі діти з прогерією помирають від серцевих захворювань у середньому віці 14,5 років.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin