Вінниця
18.04.2024
5.35° C
Вгору

На Вінниччині пройшла масштабна спецоперація по ліквідації каналу продажу зброї

На Вінниччині поліціянти ліквідували канал продажу зброї. Розлідували справу працівники кримінальної поліції ГУНП у Вінницькій області та Вінницького районного управління поліції спільно зі слідчими.

Як повідомляють у Відділі комунікації поліці Вінницької області поліцейські майже пів року документували злочинні дії угрупування, яке нараховувало більше десятка осіб. У ході багатоетапної операції поліцейські зафіксували ряд фактів збуту вогнепальної зброї. У ході санкціонованих обшуків вилучили 33 одиниці зброї та велику кількість боєприпасів. Процесуальне керівництво розслідування здійснює Вінницька окружна прокуратура.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, в ході слідства встановлені численні джерела отримання зброї членами угруповання, як нової, так і застарілих зразків, які перероблялися та вдосконалювалися. Переробка зброї здійснювалась в підсобних приміщеннях та гаражах фігурантів за допомогою спеціалізованого обладнання та спеціальних станків.

Члени угруповання налагодили збут вогнепальної бойової зброї через особисті зв’язки, в тому числі, і в кримінальних колах.

23 червня у поліції задокументували черговий факт продажу одним із зловмисників автоматичної зброї та пістолета, вилучені грошові кошти.

Під час ряду санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів та в підсобних приміщеннях, де розгорнулось нелегальне виробництво, поліцейські виявили 33 одиниці зброї, в тому числі, 9 пістолетів, 5 одиниць автоматичної зброї, 4 карабіни, 4 вибухових пакети, більше 7 тисяч набоїв різного калібру, гранати та інші боєприпаси, а також велику кількість запчастин і елементів до стрілецької зброї. Вилучені засоби ураження направлено на експертизу.

Двох підозрюваних затримано в процесуальному порядку та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Під час проведення спецоперації для блокування членів угруповання залучались військовослужбовці та спецтехніка військової частини 3008 Національної гвардії України.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК (Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення або зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв). За такі правопорушення передбачено до семи років позбавлення волі.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin