Вінниця
19.03.2024
0.47° C
Вгору

У Вінниці тривають масштабні ремонти двох магістральних доріг

Завершуються роботи по капітальному ремонту Сабарівського шосе у Вінниці. На об’єкті вже замінили дорожнє полотно, облаштували велодоріжки, тротуари, сучасне зовнішнє освітлення, систему відеонагляду. З початку червня на вулиці Данила Нечая триває реалізація ІІ-ої черги робіт з капітального ремонту. Про це пишуть на сайті Вінницької міської ради.

Сьогодні хід робіт перевірив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Нагадаємо, роботи з капітального ремонту дороги розпочались у березні цього року.

«Протяжність ділянки ремонту Сабарівського шосе – 1540 метрів. Вже завершені роботи по влаштуванню мережі зливової каналізації. Повністю замінена мережа зовнішнього освітлення. Облаштовано відеонагляд. Збудовано дорожнє покриття, відокремлена велосипедна доріжка. Зроблена пішохідна частина з обох боків вулиці: з боку приватної забудови шириною два метри, а з боку промислової території – півтора метра. Таким чином в одну лінію з’єднаються вже відремонтовані вулиці: Пирогова, Сабарівське шосе, Черняховського та Гніванське шосе», – зазначив в.о. директора департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк.

Міський голова Сергій Моргунов підкреслив, що його вимога – комплексний підхід до модернізації дорожньої інфраструктури, який враховує інтереси всіх учасників руху та створення комфортних та безпечних умов.

«У минулому році ми завершили ремонт вулиці Черняховського – фактично до Сабарівської дамби. Сьогодні працюємо над тим, щоб реалізувати проект по реконструкції приміщення для дитячого садочку. А нова якісна дорога, яку ми зробили у комплексі – за міськими стандартами безпеки та комфортності, тільки сприятиме розвитку цього району», – каже Сергій Моргунов.

Також міський голова зазначив, що в планах на наступні роки передбачений ремонт вулиці Шептицького з примиканням до Сабарівського шосе.

Окрім того, очільник Вінниці відвідав реконструкцію на вулиці Данила Нечая, де з початку червня розпочалась реалізація ІІ-ої черги робіт.

Тут передбачено оновити 2 кілометри шляху, облаштувати з обох боків вулиці велосипедні доріжки та пішохідні зони. Планується замінити мережу зовнішнього освітлення, облаштувати нові світлофорні об’єкти, сучасні павільйони для очікування громадського транспорту тощо.

«У 2019 році оновили першу ділянку протяжністю понад 1,2 км від вулиці Московської до вулиці Федорова. У 2020 році ми не змогли продовжити роботи у зв’язку з пандемією. Об’єктивно кошти необхідно було перенаправити на потреби охорони здоров’я, підтримку малозабезпечених вінничан, малого та середнього бізнесу по нашій програмі «Вінничани важливі». Зараз у нас з’явилась можливість продовжити роботи. Ми розраховуємо, що при відповідних надходженнях до бюджету громади, ми зможемо завершити реконструкцію раніше», – розповів міський голова Сергій Моргунов.

Мер додав, що на реалізацію цього важливого проєкту передбачене співфінансування з обласного бюджету за програмою підтримки дорожньої інфраструктури. «Це демонстрація спільної роботи області та міста над покращенням інфраструктури у територіальних громадах регіону», – зазначив Сергій Моргунов.

Він розповів про роботи, які вже виконали на цій ділянці вулиці. Замінили водогін протяжністю 437 метрів, оновили більше 1 км проїжджої частини, змонтували бордюри. Зараз бригади працюють над підготовкою траншей, де прокладуть футляри для мереж зовнішнього освітлення, зв’язку.

Міський голова Сергій Моргунов наголосив, що після завершення реконструкції вулиці Данила Нечая покращиться і безпека дорожнього руху. «Питанням безпеки ми займаємось комплексно з 2015 року: це острівці безпеки, додаткове освітлення пішохідних переходів, відокремлені велодоріжки, якісне освітлення тротуарів та проїжджої частини. З точки зору розвитку інфраструктури, ми робимо все для того, щоб було безпечно пішоходам, велосипедистам, автомобілістам та всім учасникам руху», – каже Сергій Моргунов.

 

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin