Вінниця
19.03.2024
0.47° C
Вгору

У Вінниці продовжили маршрут тролейбусу «Вишенька-ВПЗ»

 

Запуск подовженого тролейбусного маршруту 15А «Вишенька-ВПЗ» відбувся у Вінниці 24 червня. Зараз маршрут тестують, щоб визначити насиченість пасажиропотоку.

Про це повідомляє мер міста Сергій Моргунов.

«Опрацювавши ті маршрути, які є сьогодні було прийнято рішення продовжити маршрут 15 та зробити його 15 А, щоб забезпечити з’єднання маршруту із ВПЗ. Аби люди не робили коло, якщо їм треба до вокзалу – відповідно скоротили свій час», – зазначив Михайло Луценко КП «Вінницька транспортна компанія.

Новий транспорт по маршруту 15А дозволить зменшити інтервал руху і більше пасажирів зможуть користуватися цим напрямком. Крім енергоощадності та безпечності в експлуатації, ці тролейбуси матимуть ще одну важливу перевагу. Вони будуть оснащені системою автономного ходу. 

Тож можуть опустити «роги» і їхати без контакту з дротами 20 км. Завдяки м’якшій підвісці матимуть більш плавний хід, що відчують пасажири. В салоні встановлені роз’єми для підзарядки мобільних телефонів Окрім того, тролейбуси низькополі, зазначили у транспортній компанії.

Нині транспортна компанія має 8 тролейбусів VinLine з автономним ходом, ще п’ять планують укомплектувати до кінця року. У підприємстві переконанні, це дозволить покращити транспортне сполучення віддалених мікрорайонів шляхом продовження тролейбусних маршрутів.

До слова, перші чотири вінницькі тролейбуси транспортники зробили у 2019 році. У 2020-ому році працівники компанії зібрали два тролейбуси VinLine, які мають можливість 20 км рухатись на автономному ході без контакту з мережею.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin