Вінниця
19.03.2024
0.47° C
Вгору

До Вінниці приїхали автомобілі-учасники Міжнародного пробігу

Сьогодні, 22 червня, до Вінниці приїхали учасники Міжнародного пробігу «Марафон Дружби та Миру — Україна в ралі Монте-Карло VI United Super Special Race». Серед них і представники екіпажу Національної Автомобільної Ліги «Золоте Кермо України» і Відроджений Київський Клуб Автомобілістів на ретро-автомобілі «ЗАЗ 965» зі стартовими номерами 402. «Запорожець» збережений в оригінальній комплектації.

Про це повідомили на сайті Вінницької міської ради.

«Україна в цих змаганнях не брала участі жодного разу, адже є правила ралі, які потрібно виконати. Зокрема, має бути автомобільний клуб, якому понад 100 років. У нас таких клубів дуже мало, був лише один Київський клуб, який відновили і подали заявку в Монте-Карло. І ще одна вимога – це автомобілі, які жодного разу не були представленні на ралі. Нинішній марафон ми проводимо на підтримку змагань, які заплановані на 2022 рік. «Запорожці» до нас їхали з Івано-Франківська, Умані, Києва, і також є наш вінницький», – розповів один із учасників ралі Андрій Аверчук.

За словами командора команди «ЗАЗ 965» Романа Щипкова цього року ралі виповнилося 111 років, це дуже статусні гонки. Вони завжди проходять 28 січня. Українська команда планує виїжджати на змагання 24 січня.

У Вінниці старт марафону затримався. Як пояснив голова комітету по фізичній культурі і спорту Сергій Краєвський – це було пов’язано із тим, що автомобілі діставалися із різних міст України.

У нашому місті на Європейській площі «запорожці» виконали кілька маневрів. А всі охочі могли сфотографуватися з раритетними авто. З Вінниці учасники Міжнародного марафону «Марафон Дружби та Миру — Україна в ралі Монте-Карло VI United Super Special Race» вирушать до Бару, а далі – поїдуть до Тернополя.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin