Вінниця
25.04.2024
12.84° C
Вгору

Троє вінничан заразилися сальмонельозом з доставки кафе швидкого харчування

У Вінниці у трьох людей зафіксували спалах сальмонельозу. Усі троє замовляли їжу в одному з вінницьких кафе, яке спеціалізується на здоровому харчуванні.

Про це повідомляють у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

За наданою інформацією, з 3 по 4 червня усі захворіли замовляли доставку їжі з закладу громадського харчування “НЕF кафе” по вул. Кропивницького, 7.

“Фахівцями Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області 11 червня. було проведено позапланове інспектування потужності та відібрано 13 проб сировини. Станом на 14 червня всі зразки знаходяться на стадії дослідження, в ході інспектування були виявлені грубі порушення законодавства у сфері безпечності харчових продуктів”, – йдеться у повідомленні.

Ми поспілкувалися з колишньою співробітницею кафе, яка працювала там два роки тому. Дівчина стверджує, що на місці роботи панує антисанітарія. Згадує, що під час того, як у закладі труїли тарганів, приміщення не зачиняли й продовжували обслуговувати клієнтів.

“Тоді заклад працював у невеликому приміщенні з поганим кондиціюванням. Самі кухарі працювали не дотримуючись санітарних норм, зокрема могли після того, як покурили, не помивши руки приступити до готування”, – каже дівчина.

Наша журналістка зателефонувала в кафе “Healthy Food Vinnitsa”, де їй повідомили, що наразі заклад закритий на ремонт. Також заначають, що очікують результатів експертизи й остаточного рішення щодо того, що отруєння сталося саме по вині закладу.

За рішенням Головного державного інспектора Вінницької області заклад громадського харчування “Healthy Food Vinnitsa” з 11 червня зачинений на 10 днів для усунення виявлених порушень. На власника закладу складено протокол та виданий припис про усунення порушень вимог законодавства про харчові продукти.

Відповідальність за порушення тягне за собою накладання штрафу на фізичних осіб-підприємців у розмірі шести мінімальних заробітних плат (36 000 гривень).

Довідка:

Сальмонельоз – гостре інфекційне захворювання, що вражає шлунково-кишковий тракт та інші внутрішні органи. Інфікування відбувається через продукти харчування, першочергова роль належить м’ясо-молочним та рибним продуктам.

Симптоми сальмонельозу можуть бути різними, але зазвичай у перші години хвороби спостерігається легке нездужання, яке супроводжується здуттям живота. Потім різко наростає температура, з’являється запаморочення, біль у скронях, ломота. Ознаки інтоксикації сягають максимуму на другу добу. В цей же час з’являються ознаки гастроентериту: болі в животі, блювота, у якій наявні залишки їжі. Далі блювотні маси стають зеленими та водянистими.

Пізніше приєднується діарея. Швидко наростає зневоднення організму.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin