Вінниця
19.03.2024
-0.29° C
Вгору

Вінницький турист, якого в Карпатах шукали рятувальники, сам знайшов дорогу

У Карпатах закінчили пошуки туриста з Вінниці, який заблукав вранці 14 червня. Поки рятувальники шукали чоловіка в горах, він сам продовжив сходження туристичним маршрутом у напрямку села Бистриця і допомоги уже не потребував.

Про це повідомили у ДСНС України в Івано-Франківській області.

«14 червня о 05:00 до чергового ПРВ с. Осмолода надійшло повідомлення від жителя м. Вінниця про те, що він, під час руху туристичним маршрутом з с. Стара Гута Солотвинської ТГ Івано-Франківського району в напрямку перевалу Боревка Сивулянського гірського масиву, втратив орієнтир і потребує допомоги рятувальників.

Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучено рятувальників ПРВ м. Івано-Франківськ та кінологічного відділення. Всього було залучено 7 чоловік особового складу, 2 собаки та 3 одиниці техніки, в тому числі «Богун». Гірські рятувальники прибули до с. Стара Гута та на снігоболотоході «Богун», пройшли близько 8 км пересіченої місцевості», – йдеться в повідомленні.

Пошукові роботи проводилися в двох напрямках: однією пошуковою групою обстежено місцевість в напрямку полонини Боревка, а іншою – полонини Лопушна

У ході проведення пошукових робіт з’ясовано, що чоловік самостійно продовжив сходження туристичним маршрутом в напрямку с. Бистриця Надвірнянського району та допомоги не потребує.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin