Вінниця
25.04.2024
11.33° C
Вгору

Салон краси для жінок, які постраждали від насилля, відкрили у Вінниці

У Вінниці відкрили соціальне підприємство естет-студію «Джерело краси в «Монако». Кошти, які надійдуть від діяльності салону, будуть спрямовані на організацію навчальних тренінгів, майстер-класів, професійних курсів, сприяння у працевлаштуванні жінок, які постраждали від насилля.

Як ідеться на фейсбук-сторінці студії, ідея створення належить Вінницькій обласній правозахисній організації «Джерело надії». Реалізація стала можливою завдяки проєкту «Посилення національних і регіональних механізмів побудови адаптивної, підзвітної та економічно ефективної системи протидії та запобігання насильству за ознакою статі», що реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні за імплементації МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» та фінансової підтримки уряду Великої Британії.

Згідно зі статистикою, за минулий рік в області зафіксовано 12 017 звернень від постраждалих осіб. З початку цього року щодо вчинення домашнього насильства звернулася 1961 особа (жінок – 1 767, чоловіків – 192, дітей – 2). Послугами притулку для тимчасового перебування жертв насильства від 2018-го року скористалися понад 100 жінок та 150 дітей.

«Жінки, котрі зазнали насильства, потребують не лише фізичного захисту, але й інших соціальних послуг, – зазначає Алла Студілко, голова правління ВОПО «Джерело надії». – Кошти, отримані від діяльності соціального підприємства, підуть на організацію навчальних тренінгів, майстер-класів та семінарів, професійних курсів, стажування на робочих місцях, сприяння у працевлаштуванні постраждалих задля посилення їхньої фінансової спроможності і економічної незалежності».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin