Вінниця
19.03.2024
-0.29° C
Вгору

На Вінниччині затримали чоловіка, який намагався підкупити офіцера СБУ, щоб організувати гральний бізнес

У Вінницькій області затримали чоловіка, який намагався підкупити співробітника Служби безпеки України, щоб безперешкодно організувати гральний бізнес. Натомість він пропонував щомісяця передавати 200 доларів США.

За інформацією Спецпрокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, громадянин України запропонував оперуповноваженому одного з відділів Управління СБУ у Вінницькій області щомісячно платити по 200 доларів США. Натомість чоловіку не мали створювати “перешкод щодо незаконної діяльності з організації та проведення азартних ігор в одному із міст обласного значення на Вінниччини“.

Однак офіцер СБУ повідомив про пропозицію хабаря керівництво та управління внутрішньої безпеки СБУ й 10 червня організатор грального бізнесу, діючи під контролем правоохоронних органів, передав офіцеру перші 200 доларів. Організатора грального закладу одразу затримали на місці вчинення кримінального правопорушення, а гроші — вилучили.

Санкція ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) передбачає затриманому покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Додається, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin