Вінниця
19.03.2024
-0.29° C
Вгору

Фотоколекцію з архіву сім’ї Ґрохольських презентують у Вінниці

Цього тижня у Вінниці відбудеться презентація фотоколекції з архіву Генрика і Майї Ґрохольських під назвою «Вінниця. П’ятничани. Стрижавка».

Як ідеться в анонсі, на зустрічі 11 червня розкажуть про походження роду Ґрохольських на Поділлі, історії персон різних століть, згадки про П’ятничани та Стрижавку на сторінках сімейного фотоальбому.

Історія родини Ґрохольських тісно пов’язана з історією Вінниці. Вони володіли маєтками в приміських селах і в самій Вінниці, брали активну участь в суспільно-політичному та культурному житті міста.

– Учасники зустрічі чи не вперше почують постреволюційну історію родини після еміграції з теренів Поділля та України та матимуть змогу поставити питання п. Генрику Ґрохольському.

Фотовиставка розпочнеться 11 червня (п’ятниця) о 19:00 у садибі Львовича (вулиця Симона Петлюри, 15а). Захід буде транслюватися онлайн на Facebook-сторінці Центру історії Вінниці. Спікер презентації – Генрик Ґрохольський. Модератор зустрічі – Олександр Федоришен, директор Центру історії Вінниці.

Щоб зареєструватися на подію, варто залишити коментар до ЦЬОГО допису та дочекатися підтвердження участі у відповіді. Кількість місць обмежена. Організатори просять на зустрічі дотримуватися карантинних заходів безпеки.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin