Вінниця
28.03.2024
16.24° C
Вгору

Програма “Муніципальне житло” у Вінниці: хто може скористатись, умови та відгуки

З 2009 року у Вінниці діє Програма “Муніципальне житло”. У рамках цієї програми наразі збудовано 6 об’єктів (9 багатоквартирних будинків) у яких розселили учасників Програми.

Що собою представляє Програма “Муніципальне житло” та хто, згідно неї, може розраховувати на власне житло  – вирішили з’ясувати у редакції “Це Вінниця, Друже”.

 

Програму “Муніципальне житло”  затвердила Вінницька міська рада. Остання опублікована редакція програми на сайті ВМР датується 29.01.2021.

 

У рамках Програми Вінницька міська рада через уповноважені органи шукає інвесторів, які будують новий житловий фонд або реставрують старий, який також може бути Муніципальним житлом. Варто зазначити, що міська влада всіляко сприяє здешевленню такого житла, проте без втрати якості. Так, наприклад, у міськраді можуть безоплатно виділити землю під будівництво, або надати пільги забудовнику, що відбивається на зниженні вартості квадратних метрів. Як наслідок, учасники програми “Муніципальне житло” отримують можливість купити помешкання гарної якості за ціною нижче ринкової. До слова, вартість квадратного метра для учасників програми в будинку, який зараз будують по вулиці Анатолія Бортняка складає 16 900 гривень.

 

Метою проекту є забезпечення окремих груп населення власним житлом. До категорій, які можуть брати участь у програмі відносяться працівники бюджетних та комунальних установ Вінницької громади, ветерани праці та АТО/ООС, молоді родини та інші, з детальним списком можна ознайомитись за посиланням.

Усі перелічені категорії громадян для участі в програмі мають підготувати необхідний пакет документів (їх перелік є на сайті міської ради), а також відповідати наступним вимогам:
– мати можливість сплатити не менш як 30% від вартості майбутнього житла єдиним платежем;
– в разі необхідності отримати та погасити іпотечний кредит;
– не мати власного нерухомого майна, або такого майна у дружини/чоловіка.

 

У випадку якщо охочих отримати житло більше ніж квартир, на них чекає жеребкування, яке проводиться у термін не більш як 14 днів після закінчення прийому документів.

 

Варто  зазначити, що реєстрація за місцем проживання у Вінницькій громаді – обов’язкова для участі у Програмі.

 

Також, за умовами Програми, учасники можуть бути кредитованими у банку-партнеру, який отримав відповідний статус від міської ради та кредитування у якому здійснюється на визначених пільгових умовах.

Крім того, нам вдалось взяти коментар в одного з учасників програми. Віктор проживає у будинку на вулиці Келецькій – це перший реалізований за програмою об’єкт. Чоловік розповів, що купував квартиру більш як 10 років тому за цією програмою:

“Усіх тонкощів я не пам’ятаю, але однозначно вийшло дешевше. Житлом загалом задоволений, усе в хорошому стані.”

На питання, чи рекомендуватиме програму комусь зі знайомих, чоловік відповів: “Чому ні, якщо вона працює”.

Таким чином Програма “Муніципальне житло” дозволяє визначеним категоріям громадян придбати житло за помірною ціною, проте якість житла буде гарантованою державою, оскільки архітектурно-планувальні, технічні норми, санітарно-гігієнічні вимоги до муніципального житла визначаються та відповідають  державним будівельним нормам.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin