Вінниця
19.04.2024
4.14° C
Вгору

Французька делегація у рамках триденного візиту до Вінниці відвідала виноробню

Перший день перебування французької делегації у Вінниці був досить насиченим. Спочатку гості зустрілися з представниками влади. Згодом побували на підприємстві СТОВ «Діброва», поспілкувалися з викладачами та студентами ВНАУ. А на завершення дня відвідали «Винний дім Гігінешвіллі» у Корделівці. Президента компанії «VITAGORA» П’єр Гез приємно вразила якість вінницького вина, і він навіть порівняв його із всесвітньо відомими бургундськими винами.

Нещодавно саме ця крафтова виноробня здобула перемогу на дегустаційних конкурсах в Одесі. Вино стало найкращим зразком сорту «Одеський чорний в Україні» за підсумками експертів дегустаційних конкурсів «Odessa Wine & Spirit Awards» і проекту «Best Riedel glass for Odessa Black variety». Крім того, виноробня отримала золоту медаль – за вино «Аліберне Reserve Limited Edition 2018» та срібну медаль – за вино «Ркацителі Оранж 2018».

Вінницький будівельник, ресторатор та винороб Володимир Гігінеішвілі влаштував екскурсію гостям з Діжону та поділився власними секретами виробництва, яке виготовляється на сучасному німецькому та італійському обладнанні. Він розповів, що займається цим уже п’ять років. Жартуючи, називає себе кращим виноробом серед будівельників.

«Я 50-років пропрацював у будівельній галузі. А коли прийшов час – передав бізнес сину, і аби йому не заважати, вирішив займатися виробництвом вина. Я грузин, тому виноробство стало моїм хобі – це не бізнес. Ми не маємо своїх виноградників, а працюємо із виноградарями Одеської та Закарпатської областей. Але вже маємо землю над Дністром, де можна вирощувати виноград. Мені навіть незручно розказувати французам, як виробляти вино, – жартуючи, каже Володимир Гігінеішвілі. – Щороку виробляємо близько 25 тонн вина. У нас однакової якості вино – і те, що на прилавках, і те, що у підвалах. Також ми працюємо над виробництвом шампанського, через рік ми його уже будемо пити. Це буде шампанське, яке вперше вироблено у Вінниці».

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin