Вінниця
24.04.2024
8.28° C
Вгору

На вінницькому картинг-клубі відмовилися обслуговувати хасидів

У Вінниці групу іноземців не впустили до картинг-клубу. Пояснили це тим, що вони не знають української, тому їм не зможуть провести інструктаж. Сталося це 6 червня, повідомляє ГУ НП області.

На Інтернет-порталі Об’єднаної Єврейської Спільноти України Jewishnews йдеться, що в обслуговуванні відмовили саме тридцятьом хасидам — громадянам Ізраїлю та США. Додають, що рабин Вінниці Шауль Горовіц хотів виступити у ролі перекладача. Однак йому у цьому відмовили. Інструкцію ж, яка б забороняла інструктаж з перекладачем, іноземцям не предʼявили.

У результаті рабин викликав поліцію та написав заяву. Адже цей випадок розцінює, як дискримінацію за національною та релігійною ознакою.

Не впустили іноземців задля їхньої безпеки. Так пояснили Суспільному у картинг-клубі. Відвідувачі, кажуть, не знали ні української, ні російської. На трасі ж для катання під час заїзду можуть бути лише команди та інструктори. Тому виступити рабину у ролі перекладача й не дозволили.

“На трасі, коли він один в машинці, вже не буде перекладача. Якщо він буде щось робити, то ми не зможемо запобігти ситуації, яка виникне на дорозі. У нас була схожа ситуація з іноземцями, коли наражали оточуючих на небезпеку і нас… Потрібно, щоб людина, яка перебуває за кермом, знала мову”, — каже представниця клубу Діана.

Додає, сторони конфлікту вже порозумілися. Заяву ж з поліції ніхто поки не забрав, каже речниця Ганна Олійник. Тож наразі правоохоронці зʼясовують усі обставини цього інциденту.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin