Вінниця
29.03.2024
11.22° C
Вгору

У Вінниці завершилось будівництво новго корпусу лікарні ШМД

Вінницький міський голова Сергій Моргунов повідомив, що основні будівельні роботи нового корпусу лікарні швидкої медичної допомоги на Київській завершені. Триває наповнення закладу обладнанням та меблями.

Корпус екстреної допомоги почали будувати у 2017 році. Вінниця – єдине місто, яке реалізує таку муніципальну ініціативу.

На площі у 3500 кв м має розміститися, насамперед, відділення екстреної медичної допомоги з необхідними зонами, сучасна реанімація на 18 місць, ургентний операційний блок. За цими медичними термінами – нові можливості для порятунку вінничан. Сюди доставлятимуть важких пацієнтів, у тому числі постраждалих в ДТП. Зона обслуговування – до 100 км, а це увесь госпітальний округ. Щоб пацієнта якомога оперативно і безпечно транспортували у потрібне відділення, машина швидкої заїжджатиме на спеціальну площадку всередину приміщення. Це підхід сучасних європейських клінік. Ще на етапі проектування закладу ми радились з фахівцями італійського госпіталю Дон Калабрія – одного з кращих у світі, – пише Сергій Моргунов.

Нова «екстренка» стане опорною лікарнею для Вінницького регіону. Це найбільше медичне будівництво у місті, мета якого підняти рівень лікарської допомоги на найвищий рівень. Тільки монтажно-будівельні роботи профінансовано на понад 100 млн грн, левова частка з них – саме кошти громади. Співфінансування державного бюджету – близько 30%.

Сергій Моргунов повідомив, що перед міською радою завдання – запустити новий корпус вже цього року. Частина сучасного медичного обладнання придбана, очікується завершення міжнародних торгів по решті.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin