Вінниця
29.03.2024
8.96° C
Вгору

Вивели у тінь 42 мільйони гривень: у Вінниці СБУ затримали комерсантів

Служба безпеки України на Вінниччині викрила і задокументувала масштабну схему виведення коштів у тінь і за кордон. Щороку “ділки” отримували майже 20 млн грн.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Управління СБУ у Вінницькій області.

Оперативники спецслужби встановили, що організував оборудку власник однієї з торговельних мереж побутової техніки. За його вказівкою протягом 2019-2021 років підлеглі, всупереч чинного законодавства, зараховували гроші від покупок продукції у магазинах на рахунки кількох «кишенькових» громадських організацій. Потім ділки легалізовували їх через декілька десятків підконтрольних ФОПів.

Надалі кошти переводили у готівку, а більшу частину без перевищення лімітів дрібними трансакціями переводили на закордонний рахунок власника мережі. Всі операції проводились з ухиленням від сплати податків.

За висновками Державної служби фінансового моніторингу, збитки держави від протиправної діяльності становлять понад 12 млн грн.

Під час обшуків за місцями проживання та в офісних приміщеннях правоохоронці виявили:

– майже шістдесят печаток ФОПів;

– чорнову бухгалтерію;

– банківські картки;

– комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Вживаються заходи для накладення арештів на вилучене майно, блокування рахунків задіяних структур і відшкодування збитків державі.

Заходи із викриття та блокування незаконної діяльності проводились спільно з СУ ГУ ДФС у м. Києві під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin