Вінниця
28.03.2024
13.42° C
Вгору

Сергій Моргунов обговорив з підприємцями підтримку бізнесу під час пандемії

Сьогодні, 20 травня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов зустрівся із місцевими підприємцями на бізнес-бранч. Обговорювали питання, пов’язані з викликами пандемії COVID-19 та співпрацю у розвитку бізнес-середовища у громаді. Зустріч організували представники громадської організації Business People Club за підтримки Вінницької міської ради.

Майже з початку карантину у Вінниці було прийнято рішення про реалізацію у міській територіальній громаді програми антикризової підтримки. Вона реалізується у трьох сферах: економіка, соціальний захист та охорона здоров’я. Отримали механізми підтримки у вигляді пільг та компенсацій і підприємці. Найбільше ресурсів з міського бюджету було спрямовано на забезпечення медицини.

«Ми вийшли фактично на європейську заробітну плату. Адже лікар, який працює у ковідному відділені, – в залежності від стажу – з нашою надбавкою отримав до 1500 доларів. Медсестри отримували по 800 доларів. Всі ліки у наших міських лікарнях згідно з національним протоколом оплачувалися міським бюджетом, НСЗУ покривало лише 20%. Об’єктивно – ми це змогли зробити, адже останні п’ять років активно співпрацювали з малим та середнім бізнесом і мали стабільний розвиток. Якщо взяти динаміку п’ять років назад по надходженнях ПДФО, спрощеній системі оподаткування, то вона значно покращилася з точки зору прозорого «білого» ведення бізнесу. Хочу вам подякувати, адже ми маємо можливість розвивати місто з точки зору інфраструктури та соціальної сфери. Я думаю, що багато є питань та викликів, але ви теж спостерігаєте кардинальні зміни у місті Вінниці по різних напрямках», – поділився Сергій Моргунов.

Також очільник міста зауважив, що цього року було затверджено «Стратегію 3.0», до розробки якої долучалися і представники бізнесу. І наголоси, що важливо, що у Вінниці є діалог між владою та бізнесом.

Президентка Business People Club Надія Лисецька розповіла учасникам заходу про ініціативу «COVID-19 Бізнес-Клініки» у Вінниці. Така ініціатива пошириться на Вінницьку, Хмельницьку та Житомирську області. Реалізовуватиметься вона в рамках Міжнародного проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується урядом Федеративної Республіки Німеччини та Європейським Союзом та реалізується німецькою федеральною компанією GIZ.

«Ми бачимо, що за останній рік бізнес постраждав внаслідок пандемії, і проект спрямований на те, щоб допомагати відновлюватися малому та середньому бізнесу. Робити ми це плануємо у кілька форматів. Перший із них – це формат тренінгів, семінарів, форумів, які ми проводимо за фінансування самого проекту. Вони є абсолютно безкоштовними і доступними для усіх підприємців. Експерти дуже високоякісні і вони власниками бізнесу і діляться своїми кейсами. А також є індивідуальні консультації експертів у різних сферах», – зазначила президентка Business People Club Надія Лисецька.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin