Вінниця
28.03.2024
13.42° C
Вгору

Представники Туреччини цікавляться можливістю інвестицій у Вінниці

Сьогодні, 19 травня, представники Вінницької міської ради зустрілися з представниками Туреччини обговорили можливості співпраці.

Заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний та секретар міської ради Павло Яблонський зустрілись з Генеральним Консулом Республіки Туреччина в Одесі Біреєм Їлмазсой та представниками Виробничо-комерційної торгової ради ÜTİK.

Генеральний Консул Республіки Туреччина в Одесі Бірей Їлмазсой зазначив, що відносини між Україною та Туреччиною динамічно розвиваються у різних економічних напрямках.

«Хочу подякувати міському голові Сергію Моргунову, муніципалітету та Торгово-промисловій палаті за організовану зустріч. Я вперше у Вінниці і, незважаючи на дощ, встиг познайомитися із центром міста. Вінниця – прекрасне місто з історичною спадщиною. Хочу побажати усім, аби сьогоднішня зустріч була продуктивною та принесла свої результати. Весь світ зараз починає оговтуватися від пандемії COVID-19. Є бажання інвестувати та розвивати бізнес в Україні. Нам цікаві такі потенційні напрямки співпраці, я: автомобільна промисловість, технології зв’язку, будівельна сфера. Я вірю, що співробітництво в цих сферах між Вінницею та містом Сакар’я буде розвиватися», – зауважив Генеральний Консул Республіки Туреччина в Одесі Бірей Їлмазсой.

Голова ÜTİK Узкан Пінар подякував усім причетним за організацію зустрічі у такий важкий час пандемії. Та додав: «В рамках своєї діяльності я побував у багатьох містах світу, але після того, як я потрапив до Вінниці, у мене не залишилося потреби шукати ринок бізнесу. Місто є чудовим для інвестування. Ми провели декілька зустрічей і обговорили, що ми могли тут робити. Найбільше нас цікавлять такі напрямки, як будівництво, енергетика, туризм та фабричні інвестиції».

Заступник міського голови Андрій Очеретний розповів про можливості інвестиційного потенціалу Вінниці. Він відзначив, що для Вінниці важливо підтримувати репутацію надійного партнера і міста, яке є одним з найкомфортніших для ведення бізнесу, за даними рейтингу Doing Business та видання «Форбс Україна».

«У першу чергу ми акцентуємо увагу на розвитку наших індустріальних парків. Також ми забезпечуємо супровід інвесторів, які мають намір реалізувати свої проекти у Вінниці. Я думаю, що сьогоднішня делегація побачила, що місто Вінниця пропонує інвестиційний портфель для їхнього бізнесу», – додав заступник міського голови Андрій Очеретний.

Довідка:

Виробничо-торгова рада (ÜTİK) – це асоціація, сформована переважно власниками бізнесу. Головний офіс знаходиться в Сакарії (провінція в Туреччині, розташована на північному заході країни). Організація розпочала свою діяльність у 2018 році під головуванням засновника, пана Узкана Пінара, під назвою Bosses Platform, але назва та формат змінилися у 2020 році на Виробничо-торгову раду.

Основною метою Ради є збільшення торгівлі її членів шляхом обміну зв’язками. Вона складається з 60 членів, які представляють 60 секторів за своїм форматом. У Раду приймаються провідні компанії у своєму секторі. ÜTİK є незалежною та не афілійованою організацією. Керування ним здійснюється відповідно до принципів операційної ефективності. Рішення ради директорів засновника Узкана Пінара виконуються професійними працівниками. На додаток, до збільшення внутрішньої торгівлі, члени також зосередили увагу на торгівлі та інвестиціях.

Фото з сайту ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin