Вінниця
29.03.2024
12.6° C
Вгору

Колишній вихованець Вінницького палацу дітей та юнацтва встановив рекорд України з плавання 

Лейтенант Дмитро Кметюк встановив новий рекорд України з плавання, про це повідомляють на сторінці Вінницького міського палацу дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної з посиланням на Армія.Inform.

У Палаці зазначають, що зараз вихованець став лейтенантом, офіцером вузла зв’язку Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Його керівниками були Жук В.В., Коваль С.Г.

Під час курсантських років та офіцерської служби у виші він неодноразово виборював першість у всеукраїнських та міжнародних спортивних змаганнях. Ба більше, нещодавно під час чемпіонату ЗС України з п’ятиборства офіцер став переможцем у плаванні на 50 метрів із перешкодами та встановив новий рекорд України з часом у 24,3 секунди.

— Займатися спортом я розпочав ще у шкільні роки. Батьки віддали мене на тренування з плавання. Пізніше, коли почав демонструвати високі показники, мене перевели у спортивну групу, − розповідає лейтенант Дмитро Кметюк. — Після вступу на навчання до Харкова продовжив улюблену справу в секції з військового багатоборства. На молодших курсах вперше взяв участь у чемпіонаті ЗС України з триборства, де посів призове місце. З того часу в мене розпочалася військова спортивна кар’єра.

…Дмитро щоденно тренувався на базі спортивного комплексу ХНУПС, особливу увагу приділяючи саме плаванню. Його фізична форма була однією з найкращих серед курсантів навчального закладу. Спортивний потенціал Дмитра відразу помітили викладачі й зарахували юнака у збірну команду вишу з авіаційного багатоборства.

— Наша збірна неодноразово виступала на міжнародних змаганнях, де посідала лише призові місця. Я особисто два рази ставав чемпіоном відкритих чемпіонатів Європи, які відбувалися у Швеції та Литві. Під час цих змагань також встановлював рекорди з плавання, − говорить спортсмен.

Після отримання лейтенантських погонів Дмитро залишився проходити офіцерську службу в рідному університеті та продовжив виступати за свою збірну. Щоденно під тренерством майстра спорту міжнародного класу з легкої атлетики працівника ЗС України Євгена Божка Дмитро проводить тренування з плавання, бігу та інших спортивних елементів. В середньому офіцер долає по 2-3 кілометри у басейні, працює на техніку долання перешкод, відточує спринтерські якості. Також Дмитро Кметюк має неабиякі здібності зі стрільби з пневматичного пістолета. У цьому виді його надбанням стало третє місце в обласних змаганнях.

Наразі молодий офіцер готується до відкритого чемпіонату Європи з аеронавтичного багатоборства, який відбудеться наприкінці червня. Під час змагань лейтенант Дмитро Кметюк випробує своє сили у фехтуванні, стрільбі з пневматичного пістолета, плаванні з перешкодами, подоланні смуги перешкод за стандартами CISM, спортивному орієнтуванні та вправах із баскетбольним м’ячем.

— Цього року разом із найсильнішими українськими військовими спортсменами представлятиму Україну на чемпіонаті світу, який відбудеться у Швеції. Там я буду змагатися за звання найкращого з військового п’ятиборства. Хочу спробувати покращити свій попередній час із плавання та встановити новий рекорд, — підсумував Дмитро Кметюк.

 

 

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin