Вінниця
28.03.2024
8.25° C
Вгору

З початку року майже тисяча вінницьких сімей отримала “Пакунок малюка”

З 1 липня батьки новонароджених зможуть обирати між бейбі-боксом та грошовою компенсацією.

Про це “Місту над Бугом” розповіла Валентина Войткова, директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради. За її словами, цьогоріч все більше батьків прагнуть грошової компенсації “пакунку малюка”, однак до 1 липня батьки не мають права вибору. Адже батькам дітей, які народилися з 24 жовтня 2020 року і до 1 липня 2021 включно, впродовж 30 днів з моменту народження мають надавати “пакунок малюка”. Якщо ж батьки його не отримали, їм пропонують грошову компенсацію вартості пакунку. Наразі сума грошової компенсації складає 5763 гривень. Водночас з 1 липня, за словами Валентини Войткової, батьки матимуть право вибору між одноразовою натуральною допомогою (бейбі-боксом) та грошовою компенсацією.

У квітні грошову компенсацію за “пакунок малюка” отримали 147 осіб.

– На травень ми очікуємо, що буде 249 осіб і нарахування – понад 370 тисяч гривень. Тобто щоб не було ніяких нарікань, адже натуральної допомоги поки що немає, дітки підростають, то ми все-таки з людьми спілкуємось і попереджаємо, що 100-відсоткового забезпечення немає. Тому більшість заявників, у кого народилися дітки, звертаються за грошовою компенсацією.

Нагадаємо, “Пакунок малюка”, або бебі-бокс, – це коробка-колиска, що містить всередині десятки важливих речей для дитини та мами. Його почали видавати з осені 2018 року за ініціативи Володимира Гройсмана, коли він був на посаді Прем’єр-міністра.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin