Вінниця
18.04.2024
5.13° C
Вгору

Упродовж тижня у Вінниці можна буде безкоштовно обстежитись на ВІЛ

Упродовж тижня у Вінниці можна буде безкоштовно обстежитись на ВІЛ. У місті працюватиме мобільна амбулаторія. Тестування розпочнуть у п’ятницю, 14 травня й триватимуть до 21 травня.

Можливість безкоштовного обстеження приурочили до Дня пам’яті померлих від СНІДу, який відзначатимуть у третю неділю травня.

Як повідомляють на сторінці Обласного центру СНІДу, мобільна лабораторія працюватиме:

  • 14 травня з 10 до 16 години на території залізничного вокзалу;
    З 16 по 21 травня з 12 до 17 години на Європейській площі.

«Під час тижня тестування, який стартує 14 травня, буде можливість обстежитися не лише на ВІЛ-інфекцію, а й на вірусні гепатити, а також на коронавірус. На сьогодні у Вінницькій області виявлено більше 6 тисяч осіб з ВІЛ-інфекцією. Померли понад 1500 осіб. Від ВІЛ-інфікованих матерів в області народилися більше тисячі дітей. На сьогодні під медичним наглядом перебуває більше трьох тисяч людей. Крім цього, понад 2100 осіб отримують пожиттєву антиретровірусну терапію», – повідомив директор обласного клінічного центру інфекційних хвороб Ігор Матковський.  

 

Оксана Шевчук також підкреслила, що проведення тестування на ВІЛ-інфекцію, у першу чергу, здатне врятувати життя, адже лише в такому випадку можливо вчасно пройти медичне обстеження і призначити відповідне лікування.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin