Вінниця
18.04.2024
5.13° C
Вгору

Святкування Дня Європи у Вінниці другий рік поспіль проходить онлайн

Культурно-мистецькі заходи до Дня Європи розпочались сьогодні у Вінниці. У зв’язку з пандемією вони проходять онлайн на культурному порталі міста VinCulture Code 

У департаменті культури міської ради зазначають, що до Дня Європи підготовлено чимало різноманітних заходів, щоб кожен бажаючий міг знайти щось цікаве для себе. Заплановано віртуальні подорожі, концерти, флешмоб, вікторини, виставки, конкурси різні мистецькі проєкти та багато іншого.

13-15 травня проходитиме літературний проєкт «Коцюбинський: побачення з Європою» від Вінницького літературно-меморіального музею ім. М. Коцюбинського.

Сьогодні вже опубліковано першу частину онлайн-проекту «Коцюбинський: побачення з Європою», де розказали про Флоренцію. Завдяки опису Михайла Коцюбинського вінничани можуть уявити, якою була Флоренція на початку ХХ століття.

14 травня

11:00 – віртуальна подорож «Європейські міста-побратими Вінниці» від Вінницької міської централізованої бібліотечної системи.

13:00 – мистецький проєкт «Найвідоміші арт-об’єкти Європи» від Вінницької дитячої художньої школи.

15.00 концертна програма «Мистецтво нас єднає» від Вінницької дитячої музичної школи №2.

17:00 презентація конкурсу візуального мистецтва «Мандруючи Європою», який підготувала Вінницька дитяча школа мистецтв «Вишенька».

15 травня

10:30 – флешмоб «Добрий день мовами Європи» від Вінницької міської централізованої бібліотечної системи.

11:00 – презентація проєкту «Мозаїка» від Центру історії Вінниці.

12:00 – Мистецький відеопроєкт від кращих колективів та виконавців міста «International Music».

Також 15 травня заплановано мистецький проєкт «Think Global about Europe», фінал пісенного фестивалю-конкурсу «Золотий птах» для дітей та молоді з обмеженими можливостями та кулінарний проєкт «Майстер-шеф по-європейськи».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin