Вінниця
29.03.2024
11.6° C
Вгору

Вінницька транспортна компанія просить міську раду збільшити плату за проїзд

Вінницька транспортна компанія звернулася до міської ради з проханням підвищити тариф на проїзд у громадському транспорті міста.

Про це “Місту над Бугом” повідомив директор Вінницької транспортної компанії Михайло Луценко. За його словами, теперішній тариф на проїзд у громадському транспорті нашого міста є одним із найнижчих в Україні та економічно необґрунтованим.

Луценко пояснив, що востаннє тариф на проїзд у муніципальному транспорті Вінниці переглядали ще у 2018-му й вже тоді він був збитковим для підприємства.

За словами директора Вінницької транспортної компанії, наразі у Вінниці тариф на проїзд один з найнижчих в Україні. Але у багатьох українських містах постало питання перегляду вартості проїзду, оскільки стрімко зросли ціни на усі складові тарифу: електроенергія, паливо, метал, зарплатня працівникам. Михайло Луценко пояснив, що підприємство вичерпало усі свої резерви і, аби продовжувати надавати послугу, необхідно запроваджувати економічно обґрунтований тариф.

– На сьогоднішній день найвища вартість у Києві – 8 грн, в Одесі – 6 грн, у Львові – 7 грн, але наразі багато міст ідуть на переобрахування тарифу. Тому що дуже стрімко ростуть всі наші складові. Якщо взяти кольоровий метал – мідь, який ми застосовуємо у великі кількості, то він коштував 210 тисяч/тонна, то сьогодні вже коштує 370. Якщо метал у 2017 році коштував 22 тисячі, то сьогодні вже 46. І зарплата – по-перше, ми сьогодні перейшли на нову галузеву угоду і, по-друге, зарплата формується залежно від прожиткового мінімуму.

Про дати зміни тарифу на проїзд у громадському транспорті наразі говорити зарано, оскільки звернення від Вінницької транспортної компанії перебуває на розгляді в департаменті економіки міськради. Після перевірки обґрунтованості та доцільності запропонованого тарифу готуватимуть регуляторний акт та подаватимуть відповідний проект рішення на виконком міськради.

Нагадаємо, з 1 червня у вінницьких маршрутках зросте плата за проїзд. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin