Вінниця
18.04.2024
5.56° C
Вгору

У вінницьких багатоповерхівках продовжують встановлювати системи, які контролюють параметри послуг

Вінницькі багатоповерхівки продовжують обладнувати системами, які дозволяють в автоматичному режимі контролювати та фіксувати параметри послуг, які отримують мешканці. Наразі такі датчики уже встановлені у 15 будинках. Вінницька міська рада заявляє, що роботи продовжаться й надалі.

Завдяки автоматизації контролю параметрів, у випадку аварійних ситуацій людям, які мають доступ до системи, приходять сповіщення на телефон чи комп’ютер. Вони бачать, який тиск в трубопроводах, яка температура теплоносія чи нагрітої води, чи є електроенергія взагалі, чи немає витоків у будь-яких приміщеннях. А також інформація надходить до управляючих компаній, до відділу «Цілодобова варта» та до департаменту житлового господарства.

Зазвичай датчики встановлюють у підвалах. А дані зберігаються на спеціальних серверах протягом кількох місяців. Система контролю відображається у формі графіків.

«Дані оновлюються щохвилини. І це дає можливість швидко відреагувати та локалізувати ту чи іншу проблему і відправити на місце аварійну бригаду. Систему контролю параметрів облаштовуємо на умовах співфінансування, де 70% – кошти міського бюджету і 30% – кошти мешканців», – розповів директор департаменту житлового господарства Роман Фурман.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin