Вінниця
29.03.2024
8.84° C
Вгору

На в’їзді у Вінницю встановили робота-трансформера

Жовту фігуру робота Бамблбі встановили на в’їзді у місто поблизу Агрономічного.

Про встановлення робота повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат міської ради Віктор Перлов.

– У місті поповнення – Бамблбі (англ. Bumblebee) чи Ґолдбаґ (англ. Goldbug). Це один з улюблених дитячих персонажів із Трансформерів. Для довідки: Бамблбі — трансформер, що належить до фракції Автоботів. Забарвлення корпусу — жовте з чорними смугами (звідси й прізвисько, позаяк схоже на забарвлення джмеля); оптичні датчики — блакитні, — йдеться у дописі.

У темну пору модель робота підсвічується.

«Ідея встановлення цієї інсталяції виникла після виконання капітального ремонту Гніванського шосе, коли на перехресті з об’їзною дорогою з’явилось коло, – каже заступник директора департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Семенюк. – Трансформера встановили за спонсорські кошти, бюджетних грошей не використовували».

Нагадаємо, що про ідею встановлення моделі робота-трансформера стало відомо ще у 2019 році. Тоді відповідний проект рішення про надання дозволу департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради на проектування об’єктів різного призначення, зокрема й моделі робота, було підтримане виконавчим комітетом міськради.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin