Вінниця
25.04.2024
10.54° C
Вгору

До 35-ї річниці катастрофи на ЧАЕС у Вінниці відреставрують пам’ятник Жертвам Чорнобильської трагедії 

У Вінниці вперше за 25 років почали оновлювати пам’ятник Жертвам Чорнобильської трагедії та прилеглу територію. Біля меморіалу, який розташований по вулиці Київській, повністю огородили ділянку. Завершити роботи планують напередодні визначної дати – 35-ї річниці з дня катастрофи на ЧАЕС. 

“Плануємо повністю оновити ділянку, замінити стару вкладену плитку на нову та відреставрувати напис, викарбуваний на самому меморіалі. Роботи розпочали ще минулого тижня, а завершити маємо до – 35-х роковин Чорнобильської катастрофи”, — зазначив директор департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Володимир Ніценко.    

Після ремонту довкола висадять різні сорти квітів. Пам’ятник виконаний з довговічного кольорового металу, тому не підлягає фарбуванню. Споруду, як і щороку, помиють та почистять.  

Пам’ятник Жертвам Чорнобильської катастрофи встановили у 1996 році навпроти центрального автовокзалу. Авторами роботи виступили скульптор Юрій Козерацький та архітектор Ігор Єзерський. 

Довідка:  

26 квітня 1986 сталась аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Станом на 2020-й рік у Вінницькій міській об’єднаній територіальній громаді на обліку перебуває 2 тисячі 584 особи, які постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin