Вінниця
29.03.2024
11.22° C
Вгору

У вінницькому звіринці у сім’ї бурих клишолапих  поповнення  

У Подільському зоопарку показали новонароджене ведмежа. Потомство з’явилося у сім’ї бурих клишолапих на початку березня. Досі малюк знаходився у барлозі разом з матір’ю.  

Про це повідомляють у звіринці.  

Первенця привела ведмедиця Умка вперше за 15 років. Малюк, як і його матір, має рідкісний темний окрас хутра, а на шиї біленький поясочок. Батька потомства новоспечена матуся до барлоги не підпускає, гарчить, оберігаючи малечу. 

  

“Побачити клишоноге потомство можна нечасто. Екскурсії мама влаштовує лише у теплі дні. Втім, далеко від схованки ведмедиця з дитям не відходить. Як справжня матір, дбає про безпеку. У холодні похмурі дні Умка ховається в барлозі, а малюк часто видирається на мамину спину і допитливо поглядає довкола”, – зауважують в адміністрації. 

Умка вибирається щоб поїсти переважно вночі, коли решта сусідів по вольєру перебувають у закритій частині та не становлять небезпеки. 

“Звечора працівники зоопарку перекидають через паркан, поближче до барлогу, м’ясо, рибу, яблука, моркву, горіхи. В малюка ж харчування цілодобове. Він перебуває на грудному вигодовуванні”, – йдеться у повідомленні. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin