Вінниця
20.04.2024
11.8° C
Вгору

Вінничанам показали новий варіант реорганізації руху на перехресті вулиць Київська, Чорновола та Стрілецька

У Вінниці змінять організацію руху транспорту на перехресті вулиць Київська, Чорновола та Стрілецька. Для цього провели попередній аналіз ділянки та її пропускної спроможності. Фахівці вирішили оптимізувати світлофорне регулювання, а також облаштувати острівці безпеки та велодоріжки.

 За результатами моделювання, оптимальним рішенням для досліджуваного перехрестя є світлофорне регулювання зі створенням острівців безпеки, додаткових смуг на перехресті, значним зменшенням площі перехрестя (між “стоп-лініями”), каналізування правоповоротних потоків та безконфліктним пофазним роз’їздом. Рішення також передбачає створення велопереїздів та збільшення площі ділянок озеленення.   

Зазначено, що за результатами моделювання звичайний круговий рух, а також вдосконалений варіант типу «турбокарусель», не дають досягнути збільшення пропускної здатності вузла через високу існуючу інтенсивність потоків транспорту та пішоходів. Навпаки круговий рух зменшує пропускну здатність перехрестя.  

“На даному перехресті сходяться не тільки внутрішньоміські транспортні потоки, а й магістральний зовнішній транзит за напрямком Київ-Умань. Крім того простір довкола перехрестя є активним – тут зосереджено багато комерційних об’єктів та розташовані великі житлові комплекси” – повідомляє Агенція. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin