Вінниця
19.04.2024
4.49° C
Вгору

Матір Героя Небесної Сотні передала у вінницькі школи книги про події на Майдані у 2013-2014 роках  

Невдовзі бібліотеки вінницьких шкіл отримають книги про події Революції Гідності. Кожна зі шкіл отримає комплект із п’яти книг: «Небесна Сотня. Життєписи» книга 1 та 2, «Майдан. Пряма мова» книга перша та друга, а також «Історія з Майдану. Епізод І».  

Як повідомляється на сайті Вінницької міської ради, 42 комплекти книг до департаменту освіти міської ради передала мати загиблого Героя Небесної Сотні Максима Шимка Зоя Кузьменко. 

– Ці книжки мають історичне значення, адже тут розповідається про людей, які були на Майдані Незалежності у Києві в 2013-2014 роках. Це розповіді про людей, які були безпосередніми учасниками тих подій. Книги написала Світлана Терейковська. Це людина, яка була на майдані, журналіст, політолог. 

Вона дуже багато спілкувалася з родинами Героїв Небесної Сотні. Вона активно брала участь у Всеукраїнській акції «Потяг Труханівська Січ». Вона по крупинках збирала історії родин з Небесної Сотні. 

Поки що видали два томи «Небесна Сотня. Життєписи», чекаємо ще на третій. Його ми також постараємося передати до департаменту. Ці книги дуже цікаві, адже вони про кожного героя та цікаво проілюстровані, – розповіла Зоя Кузьменко, передають на сайті. 

Найближчим часом усі книги будуть передані до шкільних бібліотек. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin