Вінниця
28.03.2024
13.42° C
Вгору

«Наш дует був нерівносильний», – вінничанка, яка пройшла на третій етап «Голосу країни» розповіла про закулісся шоу

Вінницька співачка і ведуча свят Вікторія Гнатюк пройшла до наступного етапу Нокаутів шоу “Голос країни”. Після прослуховування нелегкого двобою тренерка Тіна Кароль зупинила свій вибір на користь Вікторії. Жінка працює начальницею культурно-мистецького відділу ВТЕІ КНТЕУ, до цього 12 років співала в ансамблі “Вишня” від аграрного інституту. А також Вікторія виховує двох синів та має коханого чоловіка.

Учасниця розповіла нам про свій довгий шлях до шоу та про те, що насправді відбувається за його лаштунками.

Коли у Вас з’явилася ідея піти на «Голос країни»?

Ідея піти на Голос виникла вже давно. Ще, мабуть, з другого сезону я знала, що маю туди потрапити. Але тоді я стала мамою і відклала на потім цю мрію. Паралельно я працювала в аграрному університеті, де співала в популярному ансамблі «Вишня», ми їздили за кордон, де показували свою майстерність. Я 12 років була солісткою цього колективу. Також співала на весіллях.  

Цьогоріч, коли я вже двічі мама, я вирішила, що потрібно йти на Голос. Або я йду зараз, або не йду взагалі. У цьому мене дуже підтримала моя сім’я, мій чоловік, діти.

Які були умови участі в шоу?

Найперша умова – це вміти співати, володіти своїм вокалом. Потрібно було мати підбірку пісень, різножанрових, щоб показати репертуар, з яким я працюю. Заявку подавала разом з відео. Далі мені запропонували спробувати себе в інших техніках співу, на що я одразу ж погодилась. 

На скільки я знаю, було близько 5000 заявок, з них на сліпі прослуховування пройшло 116 чоловік і я серед них. 

Нам, звісно, спочатку не казали, хто буде в тренерських кріслах. Однак я, не знаючи, чи буде Тіна Кароль обрала її пісню «У неба попросим». Я давно хотіла до неї в команду і саме цією піснею вирішила її вразити. Тіна Кароль мені близька по духу, у неї дуже цікавий творчий шлях, вона володіє багатьма вокальними техніками, які я би теж хотіла перейняти. Тіна сильна та вимоглива тренерка.

Взагалі, на мою думку, у шоу головне – не просто повернути до себе суддів, а донести свою душу і талант до глядача. Адже шанс стояти на цій сцені лише один. У результаті до мене повернулися Олег Винник та Тіна Кароль, я їх обох поважаю, однак, як і мріяла, сьогодні я в команді Тіни.

Який у розпорядок дня був у Вас на зйомках?

Як правило, перед зйомками сліпих прослуховувань у нас відбувалася репетиція. У цей день ми зустрічалися з викладачами вокалу, стилістами, які затверджували наші образи або пропонували свої, робили мейк ап, записували інтерв’ю для візиток. 

Команда працює величезна. На шоу навіть є психолог, до якого можна підійти й поділитися хвилюванням

Ти цілий день працюєш, сидіти майже немає коли. 

Ви пройшли на «вокальні двобої» в дуеті з юною співачкою Mary Soddy, як Вам було працювати з молодою співачкою?

Наш дует був нерівносильний. Тому що в мене вже є багато досвіду за плечима, а Мері тільки стає на цей творчий шлях. По віку вона справді годиться мені в доньки. У цьому були і переваги, і мінуси також. 

Мері дівчинка загадкова, повністю розкриватися вона могла тільки на сцені. Я  намагалася поводитися з нею як дочкою, знайти спільну мову. Мені, звісно, хотілося б працювати з людиною, яка має досвід, так було б легше на сцені. Але, якщо нас поставили разом в дует, це означає, що наша тренерка мала для цього своє бачення. 

Можливо, це була ідея подати нас як бій поколінь, бій емоцій. 

Ми співали близьку мені пісню («Горіла сосна» – авт.) я часто співаю її молодятам, і мені співали її на весіллі, знаю про що вона, яка це емоція. Наша тренерка зробила цю пісню трішки іншою завдяки аранжуванню і це вдалося непогано. 

Ви говорили, що Тіна вимогливий тренер. Ваш дует вона прокоментувала різко. Як Ви відреагували?

Так, вона дуже вимоглива до тих людей, з якими працює. Звичайно, якщо на сліпих прослуховуваннях це була пісня, обрана мною, то на «боях» уже повинна проявитися робота тренера. І Тіна хотіла, щоб максимально відтворили те, що вона нам казала. 

Але на сцені все йде трохи по-іншому через хвилювання. Можливо така й реакція була через те, що ми порушили певні її настанови. 

Після виступу Ви навіть заплакали. Це було через емоційну пісню, як Ви й говорили в шоу, чи все ж через слова Тіни Кароль?

Через емоційність пісні, вона дуже близька мені. Я не могла залишитися черствою. Коли співала, мені потрібно було уявити своє весілля, це була певна ностальгія за тим часом. Також я, звісно, хотіла пройти далі, бо  доклала до цього багато зусиль. 

У Вас великий співочий досвід, але чи доводиться щось змінювати кардинально у стилі виконання на Голосі?

Я сама народниця, співаю українські народні пісні. Хоча я всіляко вмію змінювати голос під різний репертуар. 

Сьогодні кожен вихід на сцену – це невеличкий експеримент, нові техніки. Тепер це трішки інша я, можливо, навіть нова я. Тіна Кароль – це тренерка, яка любить експериментувати та шукати в людях незвичні грані. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin