Вінниця
20.04.2024
3.01° C
Вгору

Будівництво хірургічного корпусу по вулиці Київській готове на 85% (Відео)

Масштабне будівництво сучасного хірургічного корпусу на території лікарні швидкої медичної допомоги по вулиці Київській готове на 85%. На спорудження самої будівлі з бюджету громади вже спрямували близько 70 млн грн, а це більше двох третин вкладених інвестицій. І це не враховуючи обладнання.
Новий корпус лікарні швидкої медичної допомоги – це триповерхова будівля з технічним та підвальним поверхами загальною площею 3511 кв м.
“Для надання висококваліфікованої допомоги створюються найкращі умови. Тут буде все необхідне, щоб медики могли рятувати життя людей. Зокрема, і обладнані за сучасними стандартами відділення екстреної медичної допомоги та відділення інтенсивної терапії. Зазначу, що карети швидкої заїжджатимуть безпосередньо в приміщення, це важливо при транспортуванні хворих. Адже прийматимуть у лікарні не тільки мешканців міста – надаватимуть екстрену допомогу й тим, хто постраждав у ДТП в радіусі 100 км. Тому стільки уваги приділяємо цьому стратегічному проекту. Це вимоги не лише до якості будівельних робіт, а й закупівля устаткування експертного класу”, – написав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Зараз робітники продовжують облаштовувати системи «чистих приміщень», принцип організації яких вимагає суворого контролю показників стерильності та мікроклімату. Наприклад, на вході до операційної – безконтактні двері, які відчиняються, коли спрацьовує датчик руху. А саме приміщення оперблоку оздоблене спеціальними HPL-панелями з гігієнічного матеріалу. Також вже прокладені мережі лікувальних газів. Змонтовані ліфти і частина обладнання.
“Докладемо максимум зусиль, щоб повністю оснастити заклад і відкрити його в цьому році”, – зауважив Сергій Моргунов.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin