Вінниця
20.04.2024
11.9° C
Вгору

Правоохоронці затримали вінничанина за розбиті двері Офісу Президента

Мешканець Вінницької області взяв участь в акції 20 березня «Не чуєш? Побачиш» на підтримку активіста Сергія Стерненка у Києві. Під стінами Офісу Президента мітингувальники намагалися підпалити табличку і розбили двері. Також розфарбували балончиками фасад будівлі.

Під час акції правоохоронці затримали найбільш агресивного учасника, який розбив двері Офісу Президента. У відділі комунікації поліції міста Київ повідомили, що затриманий – уродженець Вінниччини. Подія кваліфікована як хуліганство. У рамках досудового розслідування встановлюються усі обставини вчинення правопорушення.

«За вчинення протиправних дій під час мітингу правоохоронці затримали одного із найбільш агресивних учасників. Це – уродженець Вінничини, 1995 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину передбаченого ч. 2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального Кодексу України», – повідомили у поліції.

Слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження на ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Як повідомили у пресслужбі Офісу Президента, пошкодження будівлі ОП оцінюються приблизно у два мільйони гривень.

«Напередодні всі поверхи були наповнені димом. Якщо не розпочати змивання фарби впродовж 72 годин, вона в’їсться в граніт, і тоді суми збитків будуть зовсім іншими. Нагадаємо, перші два поверхи будівлі були споруджені наприкінці ХІХ ст., інші добудовані на початку ХХ ст», – повідомили у пресслужбі.

нн

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin