Вінниця
19.04.2024
4.14° C
Вгору

Вінницький міський голова просить Кабмін виплатити медикам зарплату за лютий

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов звернувся до уряду з вимогою розширити можливості поставок кисню до лікарень міста та всього регіону, а також вирішити питання виплат заробітних плат для медиків, які працюють в КОВІД-бригадах медичних закладів області.

В ефірі телеканалу «Україна 24» Сергій Моргунов повідомив, що наразі кисень до Вінниці поставляє виробник зі Львова – Львівський хімічний завод. Натомість, якби Уряд видав ліцензії іншим постачальникам, то місто і область отримали б можливості забезпечувати свої потреби у кисні швидше і ефективніше.

«Звертаюся до уряду: втрутитися в ситуацію і надати можливість іншим постачальникам кисню, в тому числі тим, які можуть продавати кисень в балонах – отримати відповідні ліцензії», – сказав Сергій Моргунов.

Друга проблема, яка, за словами міського голови, так само вимагає втручання Уряду – залучення до проведення ПЛР-досліджень приватних і комунальних лабораторій, як це було наприкінці 2020-го року. Кількість тестів, які обласні лабораторні центри МОЗ нині роблять щодня – постійно зростає, і їх потужностей уже недостатньо.

«Третя дуже важлива проблема – затримка зарплат медпрацівникам КОВІД-бригад. По місту маємо затримку за лютий місяць. Ми зверталися до НСЗУ неодноразово – результату немає. У Вінниці ми даємо муніципальну надбавку, тож можемо підтримати своїх медиків у місті. Але є обласні медзаклади і опорні лікарні в районах, де надбавку не отримують, – повідомив Сергій Моргунов. – Ми можемо втратити висококваліфікованих працівників, які не отримують вчасно зарплату».

Окремо Сергій Моргунов підтримав запровадження на місцях додаткових обмежувальних заходів. Наприклад, завдяки перенесеним на 2 тижні раніше канікул у вінницьких школах та переведенню з 16 березня усіх учнів на дистанційне навчання – рівень захворюваності на «ковід» серед школярів знизився втричі, а серед вчителів вдвічі.

І так само він підтримав заклик лідера політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» Володимира Гройсмана надати можливість вакцинації всім охочим. Наразі у Вінниці вакцинувалися понад 800 осіб, і це передусім медичні працівники.

«А дійсно необхідно давати можливість вакцинуватися всім», – додав Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin