Вінниця
29.03.2024
11.22° C
Вгору

Вінничан просять долучитися до екологічної акції «В свою чашку» 

У 20 кав’ярнях Вінниці стартувала акція «В свою чашку». Містян закликають брати каву та чай в власну чашку або термос у закладах міста. Так вони піклуватимуться про природу та збереження природних ресурсів через просування сталої культури споживання кави. 

За інформацією Вінницької міської ради, акція діятиме до 27 березня у 20-ти кав’ярнях міста: 

Мережа «Coffee to Go» 

«Чорна Кішка Білий Кіт» 

«Amelie Crepes&Coffee» 

«Intermezzo Donuts» 

«Tochka Coffee» 

«CoffeeIn» 

«Green Life Coffee» 

«Кульбабка» 

«D&D Flowers» 

«Good Bread for Good People». 

Мапа закладів, які долучились до акції «В свою чашку» та адреси розташування – за посиланням – https://bit.ly/3cn1dfT. 

Учасники акції отримують спеціальну картку, в котру збирають штампи за використання власної чашки для придбання напою. Зібравши 8 штампів (8 покупок кави у власну чашку), вони отримують від організаторів подарунки: наплічники, багаторазові еко-торбинки, блокноти, LED-лампи. 

Акція «В свою чашку» організована в рамках щорічної Міжнародної події – Година Землі, що була започаткована Всесвітнім фондом природи для привернення уваги до екологічних проблем планети. Вінниця долучається до неї вже понад десять років.  

«Година Землі покликана привернути увагу людей до екологічних проблем Землі. Однією із них є забруднення відходами. Бренд-аудити, що проводяться у різних містах. України, показують, що 1/5 від всього сміття, що вкидається до контейнерів – це одноразові паперові горнятка. 

Нагадаємо, що такі горнятка не є макулатурою чи цілком папером. В Україні є лиш один великий завод з їх переробки. Саме тому в рамках Акції до Години землі ми б хотіли почати формувати сталу еко звичку серед жителів і жительок нашого міста – брати каву у свою чашку! Це не лише зменшить, кількість відходів, але і заощадить ресурси», – каже Надія Лінчук, менеджерка програми «Екологічне місто» фонду громади «Подільська громада». 

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin