Вінниця
28.03.2024
13.42° C
Вгору

Сергій Моргунов звернувся до вінницьких медиків: “Щоб себе убезпечити від зараження – потрібно робити щеплення”  

Під час онлайн-брифінгу 12 березня міський голова Сергій Моргунов звернувся до вінницьких медиків та закликав їх не зволікати із вакцинацією проти коронавірусу, щоб захистити своє здоров’я. Адже саме вони нині у найбільшій зоні ризику, лікуючи хворих на COVID-19, і саме від лікарів та медичного персоналу залежить здоров’я та життя пацієнтів. 

«Ви знову на передовій протидії нової хвилі епідемії. Вам зараз найважче, адже ви виходжуєте важкохворих, щоб повернути їм здоров’я і вберегти їх життя. І саме ви сьогодні в найбільшій зоні ризику. Багато хто з вас уже перехворів на коронавірус, багато кого це, на щастя, оминуло. Але щодня ви ризикуєте захворіти ковідом, – зазначив Сергій Моргунов. – Щоб себе убезпечити від зараження – потрібно робити щеплення. Тому закликаю вас не зволікати і захистити своє здоров’я вакцинацією. Адже від вас залежить здоров’я та життя ваших пацієнтів і всіх вінничан». 

Очільник міста нагадав, що одним з перших зробив щеплення Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. А лікарі Вінницького регіону почали робити вакцинацію наприкінці лютого. І після введення першої дози препарату уже пройшло два тижні. Достатньо часу для спостереження за станом вакцинованих колег. 

Вакцинами для медиків Вінниччина забезпечена – вони є в достатній кількості. Нагадаємо, що на 1-му етапі вакцинації в Україні щеплення від коронавірусу передбачені в першу чергу для медичного персоналу, який працює з ковідними пацієнтами. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin