Вінниця
28.03.2024
13.83° C
Вгору

На Коріатовичів змінять схему руху: тепер не буде “тягнучки”

На перехресті вулиць Оводова та Князів Коріатовичів у Вінниці заберуть світлофор та розташують круговий острівець. Про це зазначено в інформації Агенції просторового розвитку. 

«Вулиця Князів Коріатовичів та Староміський міст є одними з найбільш перевантажених ділянок вуличної мережі міста. Через недостатню пропускну здатність перехрестя вулиць Коріатовичів та Оводова в години пік тут систематично спостерігаються затори. В ході пошуку рішення по зменшенню затримок громадського та приватного транспорту на даному перехресті компанія Урбан Прогрес на замовлення Агенції просторового розвитку провела моделювання реорганізації цього перехрестя з влаштуванням саморегульованої кругової розв’язки. 

Результати моделювання показують, що дане рішення дає змогу збільшити пропускну здатність перехрестя на 30% у порівнянні з існуючим світлофорним регулюванням», – зазначено в інформації. 

На відео можна побачити пришвидшену у 4 рази симуляцію роботи перехрестя з існуючим транспортним навантаженням в годину пік. 

«Існуюча геометрія проїзної частини дозволяє розмістити круговий острівець без капітальних втручань. Планується, що до кінця березня перехрестя буде реорганізовано в тестовому режимі.

Якщо тестова експлуатація на практикці доведе ефективність кругового руху на перехресті вулиць Коріатовичів та Оводова (перед Староміським мостом) це рішення буде прийняте на постійній основі», – зазначає Агенція просторового розвитку.

  

  

 

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin