Вінниця
28.03.2024
8.25° C
Вгору

“Динаміка невтішна”: мер Вінниці проінформував про різке збільшення хворих на коронавірус   

У Вінниці почала збільшуватись кількість хворих на коронавірус, ГРВІ та грип. Тепер місто на порозі “червоної” карантинної зони. Для того, щоб не було медичного колапсу у вінницьких лікарнях, міська влада почала збільшувати кількість реанімаційних ліжок для ковідних пацієнтів. Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов в прямому ефірі каналу Україна 24.  

  

“Динаміка невтішна. Якщо взяти статистику останніх двох тижнів січня, хворих було  1081, а за два останніх тижні лютого – 3031 людина мала підтверджений коронавірус та підозру. Це серйозне збільшення майже у три рази. Я вважаю, що далі необхідно серйозно віднестися до цього питання. Минулий тиждень був загрозливий, підтверджений коронавірус виявляли до 399 осіб за день. Сьогодні – 268, тобто йде на спад”, – проінформував Сергій Моргунов щодо статистики хворих на COVID-19. 

  

Наразі найбільш завантажені хворими на коронавірус Вінницька міська лікарня №3, Вінницька клінічна багатопрофільна лікарня, міська лікарня №1 та пологовий будинок №1. Загалом, у місті 787 ліжок для хворих на коронавірусну інфекцію.  

  

“Медзаклади міста на 95% забезпечені киснем. Всі міські лікарні забезпечені тримісячним запасом лікарських засобів, індивідуальними захисними костюмами та масками і обслуговуванням. За рахунок місцевого бюджету лікарі отримують муніципальну надбавку в розмірі 15 тисяч гривень, медсестри – 10 тисяч на місяць, молодший персонал – по 8 тисяч гривень. Це дає змогу підтримувати медиків, тому що наявність професійно-технічного персоналу важливе у сфері здоров’я”, – зазначив очільник міста. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin