Вінниця
28.03.2024
11° C
Вгору

У Вінниці будуть встановлювати новий рекорд України з пісочної анімації  

Напередодні Міжнародного жіночого дня, 7 березня, вінницькі діти будуть встановити рекорд України. Школярі обіцяють, що це буде наймасовіше виконання казкових сюжетів способом пісочної анімації. На це у них буде виділено 20 хвилин. Кажуть, що за цей час планують показати 20 казок. Встановлювати рекорд будуть учні Центру пісочного мистецтва MS Art. Про це повідомляє Вінниця. Info. 

 «До цього проекту ми йшли 9 років. Підготовка була складною, тому що треба було навчитися цьому чарівному мистецтву і навчити чарівників. Тому що не відбудеться наш рекорд, якщо нас не буде так багато на сцені», – каже Світлана Мелобенська викладачка. 

Встановлення рекорду буде відбуватися на сцені театру імені Садовського без глядачів. Охочі зможуть побачити дійство онлайн.  

«Пісочна анімація – унікальний вид мистецтва. Діти, які можуть ці вироби робити, вони мають мати хорошу моторику рук. Це теж унікальна здібність. Діти своїми вміннями роблять все, щоб оживали казкові герої.Я пишаюсь тим, що вінницькі діти є найкращими. І що саме їхніми руками буде встановлено рекорд», – каже Ольга Дернова.

20 казок, які обрали для встановлення рекорду, поділили на кілька блоків. Першими відкривати будуть українські народні казки. Потім ті, де головний герой – дівчинка, далі ті – де хлопчик. Буде також блок сучасник казок. 

Намалювавши одного героя в одній казці, будуть «переодягати» в іншого. Одна пара дітей створюватиме одну ілюстрацію протягом однієї хвилини. 

«Коли ми готуємося до рекорду – це один рух – один штрих. Помилитися не можна. Мало того, кожна дитина знає, що її картинка залишається для наступної пари. І якщо попередник наробив не те, що потрібно, то наступним буде важко виправити. Тому за кожним стоїть велика відповідальність. Це командна робота», – додає Світлана Мелобенська. 

  

  

  

  

 

  

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin